بهترین نوع پروتئین برای رشد عضلانی کدام است؟ – تک ناک


مطالعات گسترده تاکنون نشان داده‌اند که مصرف پروتئین رژیمی نقش مهمی در ترویج سنتز پروتئین ماهیچه‌ای ایفا می‌کند که عنصری کلیدی در توسعه و نگهداری توده عضلانی اسکلتی است.

به گزارش تکناک، یافته‌های اخیر حاکی از تفاوت قابل توجهی بین منابع پروتئین حیوانی و گیاهی در مورد اثربخشی آنها در تحریک رشد و نگهداری عضلات است. این اختلاف عمدتاً به تغییرات در کمیت و کیفیت پروتئین و همچنین سطوح مختلف اسیدهای آمینه ضروری (EAA) موجود در این منابع غذایی نسبت داده می شود.

مطالعه تطبیقی منابع پروتئینی

مطالعه‌ای جدید یکی از اولین آزمایش‌ها برای مقایسه خواص آنابولیک غذاهای حاوی پروتئین کامل هنگام مصرف به عنوان بخشی از وعده‌های غذایی ترکیبی است. این مطالعه نشان داد که علیرغم داشتن محتوای کالری و پروتئین کل یکسان، یک وعده غذایی همه چیز خوار با گوشت گاو بدون چربی نسبت به یک وعده غذایی کامل گیاهی در بزرگسالان مسن، باعث سنتز بیشتر پروتئین ماهیچه‌ای بعد از غذا می‌شود.

در واقع، محققان 47 درصد نرخ سنتز پروتئین ماهیچه‌ای را پس از مصرف وعده غذایی همه گوشت گاو بدون چربی، در مقایسه با وعده غذایی کامل گیاهی که مقدار مساوی پروتئین از گیاهان فراهم می‌کرد، مشاهده کردند.

دکتر لوک ون لون، محقق اصلی این مطالعه گفت: در حالی که مطالعات قبلاً تأثیر مصرف پروتئین‌های ایزوله را ارزیابی کرده‌اند، این تحقیق با درک تأثیرات خوردن غذاهای پروتئینی کامل به عنوان بخشی از یک وعده غذایی معمولی، یک محیط واقعی‌تر را منعکس می‌کند. با توجه به اهمیت حفظ توده بدون چربی بدن به‌منظور حفظ قدرت با افزایش سن و علاقه فزاینده به سبک زندگی گیاهخواری، مهم است که بدانیم آیا منابع گیاهی پروتئین می‌توانند به همان اندازه در حمایت از حفظ و رشد عضلانی موثر باشند.

بر اساس تحقیقات قبلی که مصرف منابع مختلف پروتئین را با یکدیگر مقایسه کرده بود، محققان توانستند محاسبه کنند که برای تکمیل مطالعه و تشخیص تفاوت در میزان سنتز پروتئین عضلانی پس از مصرف دو وعده غذایی، به 16 شرکت‌کننده نیاز است. بر این اساس، آزمایش با 16 فرد سالم و مسن (سنین 65 تا 85 سال) در ماستریخت هلند انجام شد. در یک روز، شرکت کنندگان یک وعده گوشت چرخ کرده بدون چربی به عنوان منبع اصلی پروتئین، همراه با سیب زمینی، لوبیا رشته، سس سیب (ساخته شده از 100٪ سیب) و کره گیاهی خوردند.

روز دیگر آزمون شامل خوردن یک وعده غذایی گیاهی کامل با محتوای کالری و پروتئین برابر بود که شامل غذاهای پروتئینی گیاهی فرآوری نشده و معمول مانند کینوا، سویا، نخود و لوبیا به عنوان مواد اصلی بود. نکته مهم این است که هر دو وعده غذایی به طور متوسط حاوی 36 گرم پروتئین بودند که با توصیه های مبتنی بر شواهد برای تحریک سنتز پروتئین ماهیچه ای در افراد مسن تر (یعنی 0.45 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) مطابقت دارد.

ون لون افزود: ما علاقه مند به مطالعه تاثیر مصرف وعده‌های غذایی بر سنتز پروتئین عضلانی در افراد مسن بودیم و این کار را با توجه به اهمیت از دست دادن توده عضلانی و قدرت ناشی از افزایش سن که به عنوان سارکوپنی شناخته می شود و یک نگرانی رو به رشد سلامت عمومی در سطح جهانی است، انجام دادیم.

یافته ها و پیامدهای مطالعه

همه شرکت کنندگان از ورزش و فعالیت های بدنی شدید و همچنین مصرف الکل به مدت دو روز قبل از هر یک از دو روز آزمایش، خودداری کردند. محققان با استفاده از نمونه‌برداری‌های خونی و عضلانی که به‌طور مکرر به مدت شش ساعت پس از مصرف غذا جمع‌آوری می‌شد، پروفایل‌های اسید آمینه پلاسما و میزان سنتز پروتئین ماهیچه‌ای پس از غذا را مقایسه کردند. علاوه بر مشاهده 47 درصد افزایش سرعت سنتز پروتئین ماهیچه‌ای در یک دوره 6 ساعته پس از غذا، محققان خاطرنشان کردند که غلظت EAA پلاسما پس از مصرف وعده غذایی گوشت گاو بدون چربی، 127 درصد بیشتر است، علیرغم اینکه غذای گیاهی هیچ گونه کمبود اسید آمینه انتخابی را نشان نمی دهد.

فیلیپ پینکرز، نویسنده اصلی این مطالعه می گوید: لوسین پلاسما که یک اسید آمینه ضروری به ویژه برای سنتز پروتئین ماهیچه‌ای است، در شرکت کنندگان پس از خوردن غذای گوشتخوار همه چیز‌خوار، 139 درصد بیشتر بود. در حالی که تحقیقات بیشتری در یک بازه زمانی طولانی‌تر مورد نیاز است، این مطالعه تأثیر ماتریس مواد غذایی و اهمیت فراهمی زیستی اسید آمینه و تفاوت‌های عملکرد زیستی بین وعده‌های غذایی حاوی گوشت گاو و غذاهای گیاهی را نشان می‌دهد.

 

 

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید