فنجان مویرگی طعم خوب قهوه را به فضانوردان می دهد!



گرانش زمین نقش حیاتی در زندگی ما ایفا می کند و شاید حتی بیشتر ما نمی توانیم تصور کنیم که زندگی روزمره ما بدون وجود این نیروی گرانشی طبیعی چه تغییراتی را متحمل می شود. در همین راستا، آزمایش هایی مانند آزمایشی که فضانورد کانادایی دیوید سن ژاک در یک ویدئو نشان داد، ما را با اثرات گرانش بیشتر آشنا می کند. او در ویدئوی خود نشان داد که مایعات در غیاب جاذبه به جای چکه کردن (مانند اتفاقی که در زمین می افتد)، معلق می مانند و مانند ابر مایع در هوا شناور می شوند! بنابراین، فضانوردان می توانند نی را در این ابر فرو کنند و بدون استفاده از دست، مایع را بمکند یا حتی مستقیماً از هوا بنوشند!

در حالی که نوشیدن مایعات به این روش بسیار ساده و در عین حال جذاب به نظر می رسد، ناسا آن را یک خطر امنیتی می داند که قابل درک است. قطرات آب شناور در هوا می تواند به تجهیزات الکترونیکی حساس آسیب برساند. در نتیجه، فضانوردان به طور سنتی برای مصرف نوشیدنی های خود به کیسه های پلاستیکی با نی های مکنده تکیه می کردند، راه حلی کاملا کاربردی که اصلا خوشایند نیست.

با این حال، حساب رسمی بخش تحقیقات ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) در شبکه اجتماعی X، که قبلاً به نام توییتر شناخته می‌شد، یک بار ویدئویی از فضانوردی به نام نیکول مان در حال نوشیدن یک کاپوچینو از یک فنجان با شکل عجیب در فضا منتشر کرد فنجان یک “کاسه فضایی” آزمایشی است که مخصوص استفاده در گرانش صفر طراحی شده است، بنابراین فضانوردان می توانند به راحتی مانند روی زمین از یک کشتی باز جرعه جرعه جرعه بنوشند، بدون ترس از سقوط نوشیدنی مورد علاقه خود. اما علم پشت طراحی این فنجان نوآورانه دقیقاً همان چیزی است که از ذهن خلاق مهندسان ناسا انتظار دارید.

فنجان مویرگی چگونه کار می کند؟

حال سوال این است که این جام کیهانی چگونه کار می کند و چگونه جادوی خود را انجام می دهد؟ طبق اسناد ثبت اختراع این فنجان، راز آن در کانالی است که کاملا هوشمندانه از پایین تا لبه آن طراحی شده و در امتداد دیواره داخلی فنجان قرار دارد. این کانال که از یک زاویه تیز تشکیل شده است، از نیروی مویرگی استفاده می کند، همان پدیده ای که به درختان اجازه می دهد آب را از طریق ریشه خود بکشند. بنابراین، حتی در غیاب جاذبه، تجربه نوشیدن نیمه طبیعی را به کاربر ارائه می دهد.

هنگامی که مایع درون لیوان ریخته می شود، نیروهای مویرگی باعث حرکت آن در امتداد کانال می شود و آن را به لب های فردی که در لبه لیوان قرار دارد نزدیک می کند. بیشتر مایع در کف باقی می ماند و توسط این نیروهای مویرگی در جای خود نگه داشته می شود. هنگامی که فضانورد فنجان را کج می کند و از لبه آن می نوشد، مایع موجود در کانال از مخزن پایینی دوباره پر می شود و این جریان مداوم را تا خالی شدن فنجان ادامه می دهد.

فنجان مویرگی قهوه را خوشمزه تر می کند!

دفعه بعد که قهوه می نوشید، سعی کنید نفس خود را حبس کنید. خواهید دید که بدون احساس عطر فوق العاده قهوه، هر چقدر هم که خوب دم کرده باشد، طعم خوبی را حس نمی کنید! این به این دلیل است که حس بویایی ما نقش مهمی در درک ما از غذا و نوشیدنی دارد. بنیاد دانا ادعا می‌کند که بدون حس بویایی، ما نسبت به تفاوت‌های ظریف در طعم غذاهایی که می‌خوریم یا می‌نوشیم، غیر حساس می‌شویم، به جز پنج عنصر اصلی طعم (شیرین، شور، ترش، تلخ، و اومامی یا شور). . . بنابراین، در مورد قهوه، تفاوت های ظریف در هنگام چشیدن قهوه خوب بیشترین اهمیت را دارند.

برای ما زمینی‌ها وحشتناک به نظر می‌رسد که فضانوردان مجبورند تمام نوشیدنی‌های خود را در طول مدت اقامت خود در فضا بدون همراهی با حس بویایی بنوشند (در واقع، فضانوردان در طول تاریخ همیشه غذاهای بسیار عجیبی داشته‌اند). به یاد داشته باشید، تنها راه نوشیدن یک کیسه پلاستیکی مهر و موم شده با نی است. بنابراین در حالی که آنها قهوه (فوری) را در فضا منجمد کرده اند، تجربه نوشیدن آن، همانطور که ناسا تایید کرده است، یک تجربه “غیر معمول” است و آنها نمی توانند آن تجربه طعم واقعی نوشیدنی را داشته باشند.

خوشبختانه اینجا جایی است که کاپ مویرگی می تواند کمک کند. از آنجایی که این فنجان طراحی باز دارد، فضانوردان به میل خود می توانند آن را بو کنند و در نتیجه یک فنجان قهوه فضایی خوشمزه تری به دست می آید. برای فضانوردانی که ماه های زیادی را در یک محیط بسته مانند ایستگاه فضایی سپری می کنند، نوشیدن یک فنجان قهوه و لذت بردن از آن می تواند لذت بزرگی باشد.





Related Posts